Unja már, hogy folyton megpróbálják becsapni?

Unja már, hogy folyton megpróbálják becsapni?

Önnek is elege van a hatásvadász álhírekből? Mutatok valamit, görgessen lejjebb!

Ki ne szeretné a reggelt egy bögre finom, forró, gőzölgő kávéval és a legfrissebb hírekkel indítani?!

Egy átlagos ember természetéhez hozzátartozik a kíváncsiság, a külvilágban történő események iránti érdeklődés. Persze élnek közöttünk olyan emberek is, akik teljes mértékben kizárnak a személyes terükből minden hírt és médiát, mert jobban szeretnek például kirándulni, filmeket nézni, sportolni vagy könyveket olvasni a hírek helyett, és vannak egyfajta, a világtól elvonultan élő „remeték” is – és nem mintha velük bármi gond lenne –, de legyünk őszinték, ők vannak kevesebben.

A legtöbb ember általában nyitott az élet eseményeire. Kíváncsi, körültekintő, hírszomjazó és ismerni óhajtja a körülötte zajló változások, dolgok menetét és azok végeredményét, főleg ha azok közvetlen hatást gyakorolnak az ő életére. Ráadásul hasznos ha valaki kellő mennyiségű információval vértezi fel magát, mert például így lesz mit munka közben megtárgyalni a kollégákkal, és így az idő is gyorsabban eltelik.

Az internet világszintű elterjedésével, pláne az elmúlt évek nehézségeinek köszönhetően, az életünk és vele együtt a sajtóorgánumok nagy része – a nyomtatott sajtó növekvő vesztére –, önmagának hatalmas teret nyerve „átköltözött” a virtuális valóság végeláthatatlan univerzumába. Gombamód indultak szaporodásnak a legkülönfélébb, ilyen-olyan oldalra húzó vagy politikailag semleges, az emberek szerteágazó igényeit kielégíteni igyekvő hírportálok, híroldalak, igazi információs káoszt teremtve az olvasók számára.

Akkor honnan fogom tudni, hogy melyik oldalt érdemes olvasni?

Merülhet fel jogosan a kérdés az olvasók fejében, ugyanis, a sok száz honlap közül, és itt elérkeztünk a cikk lényegéhez, rengeteg portál csak álhíreket terjeszt. Megpróbálja az olvasót a legváltozatosabb hatás-, kattintásvadász címekkel, a nagyobb profit reményében, mert ugye mindenki annak a bizonyos tortának egy szeletére hajt, arra buzdítani, hogy megnyissa a híroldal bejegyzését. Sokan ezt meg is teszik, és rendszerint csalódás éri őket, ugyanis valódi hírek és a címben beharangozott téma helyett attól teljesen eltérő vagy sokak számára érdektelen dolgokkal találkoznak. Leginkább csak az igazságot elferdítő, gyűlölködő, ellentmondásos, hazugságoktól hemzsegő betűhalmazt talál a gyanútlan látogató. Ez veszélyes, kártékony és még inkább bizonytalanabbá és bizalmatlanabbá teszi, az eleve a félelmeivel, kételyeivel küszködő embert.

Ezek szerint már nincsenek becsületes híroldalak?

Van, ahol még érték az őszinte szó!

Kérdezhetné az olvasó, és a határozott válaszom: De igen, vannak!

Léteznek még őszinte, hiteles, az információkat megbízható forrásból szerző, a híreket ferdítés, színezés nélkül átadó, megjelentető oldalak! Hűen tükrözik a szakmaiságot, az elhivatottságot és az emberek széleskörű tájékoztatása iránti elkötelezettséget.

Pontosan ilyen oldal a Tolna megyei hírek weblap, ahol naprakész, változatos, regionális és elsősorban valódi híreket tartalmazó cikkekkel, bejegyzésekkel találkozik az olvasó.

Ezek az online médiumok, ahogy a fent említett is, rendszerint jelen vannak a különböző közösségi platformokon, ahol már egy kialakult követőtáborral rendelkeznek – így általuk is ellenőrizhető az oldal hitelessége –, és ahol egyaránt kedvére válogathat a számos témát kifejtő, rendszeresen frissülő és megújuló, alapos tájékozódással és gondossággal megírt híranyagok mellett, az egészség témaköre iránt érdeklődő olvasó, a kék híreket preferáló vagy akár a programok után vágyakozó látogató is.

Amennyiben ön is szeretne első kézből és tűpontosan tájékozódni az ön környezetében történő eseményekről és programokról, akkor érdemes ezen oldalt megjegyezni és követni, ugyanis biztos lehet benne, hogy nem fogja önt becsapni, és nem fog önnek csalódást okozni, mert ez az oldal „aktuális, naprakész, helyi”, és nem utolsósorban; őszinte!

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük